Tekniknyheterna att se fram emot under året

Det händer otroligt mycket spännande saker på teknikområdet som kommer att revolutionera vår vardag eller som redan har gjort det.

Bilar som kör sig själva ökar säkerheten och ger oss tid till att göra andra saker under resan

Ett exempel är förarlösa bilar. Vi har vant oss vid smarta telefoner och nu är det dags att åka i smarta bilar. Trafiksäkerheten ökar och fler människor kommer att samåka till jobbet i självkörande bilar. Omkörningar och fickparkeringar utförs perfekt av förarlösa bilar i framtiden. Fordonsindustrin satsar stort på detta under 2017.

Tekniknyheterna att se fram emot under året

Internet of things och Artificiell Intelligens fortsätter att utvecklas

Utvecklingen av Internet of things fortsätter och blir mer och mer komplex både för privatpersoner och företag. Idén att koppla ihop saker och styra dem via internet är inte ny, men vi kommer att få se nya tillämpningar under året och bättre säkerhetslösningar som matchar alla uppkopplade prylar. Nätsäkerhet blir en allt viktigare fråga då nya faror och problem uppstår hela tiden.

En annan het teknik är Artificiell Intelligens. Både myndigheter och företag har enorma mängder data som de vill använda till någonting. De vill kunna få fram mer avancerade analyser, utnyttja sammansatta system och maskininlärningsteknik i en mycket större omfattning. AI överträffar mänsklig intelligens på flera områden, till exempel när det gäller sjukdomsdiagnostisering, nyhetsrapportering och läppläsning.

Vi lär också få se ännu fler praktiska appar med Artificiell Intelligens Det kommer att finnas olika typer av röstassistans, smarta kundvårdssystem eller robotstyrd kundtjänst som förenklar vardagen.

Allt fler tjänster hamnar i datormolnet

Tekniknyheterna att se fram emot under året

Molntjänster blir också bara mer och mer aktuella under det kommande året. Tekniken är inte helt ny men användningsområdena ökar hela tiden och är en trend att räkna med. Tack vare molnet behöver människor inte så kraftfulla datorer. Det räcker med att ha ett operativsystem, en webbläsare och några program. Här hamnar återigen frågorna om datasäkerhet i rampljuset.

Finansteknologi och E-sport växer stort

Finansteknologi, Fintech har blivit väldigt stort. Bolag inom Fintech har specialiserat sig på att använda IT-teknologi i kombination med finansiella tjänster. Här ligger Sverige i framkant med Stockholm som en av Europas ledande knutpunkter. Betallösningar och annan finansiell hjälp som kan tillhandahållas genom smarta telefoner och surfplattor är en starkt växande marknad.

Lägg också märke till hur E-sporten har exploderat i popularitet under de senare åren. Enligt prognosen kommer den här marknaden att omsätta över en miljard dollar under 2017.