Retrospelen som jag gärna spelar fortfarande

Vi är en hel generation som växte upp med TV– och dataspelen under 90-talet och framåt. En del kommer till och med ihåg arkadspelhallarna. Vi spelade frenetiskt ända tills enkronor och femkronor var helt slut i fickorna. Många av oss vill idag återuppleva gamla spelminnen. En del återupplever spelglädjen igen tillsammans med sina barn, vänner eller helt på egen hand. Oavsett hur, när eller med vem du spelar. Väcks nostalgiska känslor snabbt till liv. Genom att återigen få uppleva barndomens spelglädje och på lite äldre dagar på nytt kunna spela sina favorit retrospel blir man som barn på nytt!

Retrospelen som jag gärna spelar fortfarande

Minnenas spel

Retro är inne och lär förbli det under en lång tid framöver – vi vill helt enkelt minnas. Och att spela en del av de äldre klassisk spelen är faktiskt fortfarande riktigt kul. Särskilt i gamla vänners sällskap och återigen skapa spelkvällar med turneringar och utslagningar. Riktigt skoj blir det om alla deltagande spelat och kan minnas hur det var att försöka slå ut varandra i NHL 94, Street Fighter 2 eller Ice Climber.

8 – Spel i topp

Retrospelen som jag gärna spelar fortfarande1. Super Mario Bros – De två bröderna Mario och Luigi är smått legendariska. Synonymt med barndomens spelminnen. Rädda prinsessan, ta stjärnorna, svamparna och mynten på vägen. Musiken i spelet är genialiskt komponerad av Koji Kondo.

2. Ice Climber – Var en av de två söta eskimåerna, passa dig för isbjörnar i solbrillor och flygande fåglar. På vägen upp se upp för fallande istappar! I spelet du en av de två eskimåerna och du ska hacka din väg upp till toppen av berget. Vid sista delen av banorna finns bonusar – där man äter gurkor och morötter! Spela mot varandra och tävla om vem som når toppen först på snabbast tid!

3. NHL 94 – Ett ishockeyspel där retrokänslan är lika självklart som grafikens tillkortakommanden.

Street Fighter 2 – Spark, slag och snurrande kick-flips! Att välja vem man vill vara är självklart för vissa. Och mindre självklart för andra. Vilken fighter är du?

Pinball Fantasies – Ett självklart spel för flippergenerationen i digitaliserad form. Tilt, x-tra ball, multiball och free play – vokabulären är sig lik.

Tomb Raider – Lara Croft verkar fortfarande ha formerna på rätt ställe fast det var 20 år sedan spelet släpptes och letar skatter bland ruinerna i Mexiko. En kvinnlig variant av Indiana Jones och spelet var en succé när det lanserades.

Resident Evil – Ett skräckspel man vill återkomma och känna kalla kårar nedför ryggraden. Mörka nätter och dystopisk stämning genom hela spelet.

FIFA Soccer 96 – Kunde spelas i timmar och åter i timmar. Fortfarande ett riktigt bra spel.