Få ut så mycket som möjligt av din Smart tv

En TV apparat som är smart, hur går det ihop? Samlingsbegreppet Smart-TV kommer med den nya generationens utveckling då man kan använda sin TV apparat uppkopplad mot internet. Det här är stora genombrottet för TV apparatutvecklarna och kommer att bli en succé då man nu kan använda sin TV apparat med liknande funktioner som en surfplatta, telefon eller dator/laptop. Vad är det egentligen som göra en Smart TV så smart och hur får man ut så mycket som möjligt av den?

Få ut så mycket som möjligt av din Smart tv

Internet

En TV apparat med uppkoppling till internet öppnar en helt ny värld av möjligheter för en aktiv TV tittare. Från att enbart ha möjlighet till TV kanaler att fördriva sina timmar med till att ha möjlighet till streaming av hemsidor, spela enklare spel, lyssna på musik och mycket annat av möjligheterna som internetets värld erbjuder. Allt det här utan att koppla in extra boxar och kablar, utan bara genom en enkel trådlös internetanslutning, och en strömkabel förstås.

Problemet som det har pratats kring om Smart TV apparaterna är om de verkligen är anpassade för sin funktion. Därför har olika tillverkare tagit fram olika lösningar för att enklast kunna söka och ta sig runt på internet med en vanlig fjärrkontroll, istället för de klassiska datortillbehör som vi är vana vid. De lösningar som gjorts är bland annat pekplattor -och joysticks i fjärrkontrollen och samma teknik som används till Nintendo Wii, där man använder fjärrkontrollen liknande en trollstav. En lösning som alla tillverkare är överens om är appar eftersom det gör internet mycket mer lättåtkomligt, då en app är anpassad till maskinvaran.

Appar

För att en Smart TV ska vara så smidig som möjlig så har den appar som du enkelt kan hämta hem till startsidan. Det ger dig en snabb åtkomst till dina favoritwebbplatser som tillexempel Netflix, Youtube eller Facebook. En app är en mjukvara som är skapad för att förenkla tillgången till maskinvarans funktioner, det här är något som härstammar från den mobila världen där appar slog igenom och är anpassade till just den lite mer enklare gruppen av maskinvaror. Nu för tiden finns det även skrivbordsanpassade appar som du kan installera på datorn. Begreppen applikationer och appar är oftast väldigt lätt att ta fel på då begreppen är väldigt lika men har olika betydelser. Applikationer är de tyngre programmen som används till datorer.
Genom en Smart TV får du alla önskvärda funktioner. För det finns ju inget bättre än att luta sig tillbaka i TV soffan och bara njuta.