Den tekniska utvecklingen av spel

Spelutvecklingen har gått framåt i en rasande fart de senaste 30 åren. Idag är det svårt att föreställa sig en Commodore 64, Nintendo 8-bit NES och konkurrenten Sega Mega Drive 8-bit. Idag är grafiken slående, spelupplevelsen hundra gånger bättre och utbudet hundratusentals gånger större. Spelar du på en mobil idag har du fortfarande en spelteknik som slår alla äldre spelkonsoler med hästlängder. Speltekniken har verkligen gått från hackiga upplösningar till ett kristallklart spektrum av färger!

Spelproducenterna utmanar teknologin

Spelproducenterna gör nya spel hela tiden och försöker alltid hålla jämna steg med den senaste teknologin inom hårdvara, mobiler, surfplattor och datorer. Idag finns det spelplattformar för de flesta typer av hårdvara. Oavsett vilken enhet du gillar att spela på; Yggdrasil gör riktigt bra slots och spel överlag. Spelproducenten Yggdrasil grundades 2013 och har alltid varit innovativa när det kommer till spel och slots. Prova något av deras spel – du kommer inte bli besviken!

Yggrdrasil och Virtual reality – framtidens teknologi

Yggdrasil är en innovativ speltillverkare. De har ett kontor i Polen där utveckling av tekniken sker. Där jobbar några av världens bästa speltillverkare med att förbättra spelen varje dag. Från att ha jobbat enbart med klassiska casinospel finns det idag högteknologiska spel med bland annat 3D. De spelautomater som har blivit Yggdrasils mest populära är bland andra Magic Mushrooms, Pyron, Reef Run och Robotnik. De har en stor kundkrets som ständigt återkommer till deras spel!

Spelteknologin har alltid försökt förbättra verklighetsupplevelsen av hur ett spel ska utformas för att ge spelaren den mest optimala spelupplevelsen. Idag är grafiken ofta häpnadsväckande knivskarp, temat är väl genomtänkt och spelupplevelsen är en fröjd för oss som spelar. Idag skapas virtual reality och 3D-spelhjälmar både för mobiler och stationära användningsområden. Att framtidens spelande kommer ske med spelhjälmar och en mer avancerad 3D-teknik än idag råder det inga tvivel om.