De bästa datorerna 2017

Det är inte alldeles lätt att välja rätt laptop: det är en djungel av modeller, prisklasser och storlekar därute. Börja med att fundera över vad du ska använda din dator till? Jobb, fritid eller lite av båda delar? Vad får den kosta? Och du vet väl om att du köper din dator mycket billigare online? Den du handlar via nätet är dessutom nytillverkad och fräschare utrustad än en dator du köper i en butik.

En HP på 15,6 tum är det bästa köpet 2017

Det bästa datorköpet du rimligen kan göra är att skaffa en HP Pavillion 15-au 101no.

De bästa datorerna 2017

Den är perfekt både för jobb och fritid. Datorer från HP ligger i försäljningsstoppen och de är prisvärda i förhållande till prestandan men även med tanke på support och funktion.

Den här modellen är på 15,6 tum och har en 2,7 GHz Intel Core i7-7500U processor. Minnet är 16 GB DDR4 och den har en hårddisk på 256 GB SSD. Den är utrustad med Windows 10 Home 64 och grafiken utgörs av NVIDIA GeForce 940MX (4 GB dedikerat)

Ersätt din stationära dator med det här underverket

Ett annat riktigt bra val är att skaffa en HP Pavillion 17-ab008no

Med en lite större skärm känns den som en ersättare till den stationära datorn. 17, 3 tum närmare bestämt och 2,6 GHz Intel Core i7 6700 HQ processor.16 GB DDR4 minne och en hårddisk på 1 TB (7200 rpm) SATA & 128 GB SSD. Den superba grafiken får du via NVIDIA GeForce GTX 960 M (2 GB dedikerad GDDR5), operativsystem: Windows 10. Den här laptopen är som gjord för maximal kreativitet.

En imponerande hybrid med enorm prestanda

Sedan finns det en väldigt rolig och mycket kompetent hybriddator: Microsoft Surface Pro 4. Den är en blandning mellan laptop och surfplatta och har ett löstagbart tangentbord. Designen är oemotståndlig. Storleken är 12,3 tum med olika varianter av Intel Core processorer, olika minnesstorlekar och grafikversioner och med Windows 10.

Störst i Europa och det finns många bra anledningar till det

De bästa datorerna 2017Du kan också göra som väldigt många européer: köp en Acer Aspire E1. Den är ett bra val både med tanke på priset och när det gäller prestanda. Den har fullgod kvalitet på skärm och processorer och är utrustad med dedikerat grafikkort, Full HD och DVD-brännare. Detta är en mycket bra hemdator för de allra flesta.

Det går inte att blunda för Apples välgjorda och innovativa datorer

Många skulle också föredra en Apple MacBook Pro eftersom den är så välsvarvad. Både hårdvara och operativsystem kommer från Apple och det medför bättre funktion när allting passar perfekt för varandra från början. Du slipper också trojaner och virus i dessa nyskapande och noggrant tillverkade laptoppar. Kanske upplever du också att de är användarvänliga på ett särskilt sätt. Du är inte ensam om det i så fall. De här datorerna känns som unika konstverk. Kvaliteten på skärmarna är något man kan bli lyrisk över men ibland är det faktiskt svårt att motivera det höga priset.